Verblijfpark Gamma

Omgeving

Omgeving

Het verblijfpark bevindt zich op de grens van de Oost-Vlaamse gemeenten Zele en Overmere (Berlare) in het groene scheldeland.

Deze streek met zijn idyllische rivieren en welig groen, situeert zich ongeveer halverwege tussen Gent en Antwerpen.

Het Donkmeer (ook bekend als Overmere-Donk) is een meer in de Belgische gemeente Berlare, gelegentussen de dorpen Overmere,Uitbergen en Berlare-Centrum.

Aan de noordoostelijke kant van het meer ligt het gelijknamige gehucht Donk.

Het Donkmeer heeft een wateroppervlakte van circa 86 hectare en is daarmee één van de grootste meren in Vlaanderen na enkele Maasplassen,het Rauwse meer (kempense Meren) en het Schulensmeer.

De diepte is gering en bedraagt maximaal 3,20 meter. Van het gebied is 30 hectare beschermd natuurreservaat, dat sinds 1993 word beheerd door de VZW Durme.

Het heerlijke Oost- Vlaamse rivierenlandschap in de nabijheid van het Donkmeer met vele recreatiemogenlijkheden, restaurants en vele terrassen, de verschillende charmante fiets-en wandelroutes, en de centrale ligging tussen Brugge, Gent, Antwerpen en Brussel maken het verblijfpark tot de ideale uitvalsbasis voor onvergetelijke dagtochtjes.

Rond het Donkmeer vind je heel wat tavernes en restaurants. De streek specialiteit is paling.

Je kan er terecht voor allerlei andere activiteiten :kuieren, wandelen en fietsen. Zelf bootje varen op het meer met kano’s, roeiboodjes , waterfietsen of je laten overzetten naar de Eendekooi: je kiest maar.

Ook vissers komen hier aan hun trekken, en voor mensen die graag een marktje doen, is er goed nieuws: van April tot eind September is er elke zondagmiddag markt.

Eveneens nabij het Donkmeer ligt het Nieuwdonk, 175 ha groot domein met centrale vijver. De ligweide’ het zandstrand, de zwemvijver, een Zweedse speeltuin, een verzorgde taverne en een streepje zon.....is alles wat je nodig hebt voor een leuk dagje uit! Zeilen op het meer kan je leren bij de Nievdonckse Watersport Vereniging.

Openingsuren: MA - ZO: 10u00 tot 20u00...Je vind de locatie op het volgende adres: Dendermondse steenweg 13A 9290 Overmere. Tel: +32 9 367 60 00.

Wat zeker een aanrader is zijn de wandel routes, WANDELEN MET EEN PLUS: DONKMEERROUTE.:

Dienst Toerisme Berlare- infokantoor Donkmeer : Donklaan 123 te 9290 Berlare, bekijk dit op Google Maps.

Beschrijving:

5 toegankelijke wandelroutes door Oost-Vlaanderen speciaal voor wie er vanwege een beperking moeilijker(er) een dagje op uit kan trekken.

Ook ideaal voor wie comfortabel met een kinderwagen op stap wil wandel(meestal) langs verharde, brede paden en veelal uitgerust met toegankelijke voorzieningen en voldoende rustpunten onder weg. En neem vooral ook eens een kijkje , aan de Eendekooi is de verblijfplaats van vele(water) vogels en je vind er reigers en ooievaars. Het park bestaat uit vele dier soorten O.A. Geiten, eenden, ganzen, zwanen, herten en zovoort. Je bereikt de Eendekooi te voet via het Brugje nabij het Donkmeer of de Brielstraat. Dus kom zeker eens langs en mis niets van al deze activiteiten en veel meer......

Omgeving
Omgeving
Omgeving
Omgeving
Omgeving
Omgeving
Omgeving
Omgeving
Omgeving
Omgeving
Omgeving
Omgeving
Omgeving
Omgeving
Omgeving
Omgeving
Omgeving
Omgeving